Den gule er den mest kjente, og fargen kan være fra lys til dyp gullgul. Sort maske er ønskelig, men ikke noe krav.
Merk at den sorte masken skal være sort. Den skal ikke ha blåskjær i seg, da er hunden bluefawn, som ikke er en godkjent farge. Er du i tvil om masken er sort eller blå, se på nesebrusken. En bluefawn kan ikke ha sort nesebrusk, den vil være grålig.
De tigrete hundene skal være fra lyst tigrete til mørktigret.
De sorte stripene skal være jevne og helst klare. Også på de tigrete er sort maske ønskelig, og som på de gule, skal masken være sort og ikke blå/grå.
Tigringen skal komme klart frem, hunden skal være lys med mørke striper, det får ikke være en mørk hund med få lyse striper.
Hverken de gule eller de tigrete skal ha hvitt. Det er stort sett akseptabelt med en liten hvit brystflekk, men denne får ikke spre seg utover.
Blå hunder skal være helt stålblå. Det er tillatt med hvite flekker på tær og i brystet, men flekkene skal ikke spre seg utover, og ikke gå opp over brystbensspissen.
Pelsen på de blå hundene skal ikke ha gulskjær.
Sorte hunder skal være helt lakksorte.
I motsetning til gult, tigret og blått, er det tillatt med hvite tegninger på de sorte grand danoisene. Det hvite kan være i bryst, hals og ben, og spre seg helt opp til man får en manteltegnet grand danois.
Når man avler parer man som regel innen fargegruppene. De sorte hører hjemme i samme fargegruppe som harlekin, men i avlen skiller man på sorte som er blåavlet (dvs. som har blå hunder i stamtavlen) og sorte som er harlekinavlet. Sorte som er blåavlet skal ikke benyttes i harlekinavlen.
Den kanskje mest spesielle fargen på grand danois er en harlekin, hvite hunder med sorte, revne flekker.
Harlekinene kan ha flere eller færre sorte flekker, bunnfargen (dvs. det hvite) bør være så ren hvit som mulig. Harlekinen vil også ofte ha merle-flekker, dvs. musegrå flekker. Det er ønskelig at hunden har få merleflekker.
Merle er en fargevariant som kommer naturlig i harlekinavlen.
Inntil for noen år siden var merle ikke en godkjent farge.
Merk at det ikke er tillatt å pare merle med merle eller harlekin, eller harlekin med harlekin eller merle.
En annen farge som også fremkommer i harlekinavlen er platten.
Platten, eller piebald som den kalles på engelsk, likner på harlekin, men har sorte flekker som er jevne i kantene. Selv om den likner på en harlekin regnes den som en sort hund.
Alle fotos på siden: Steinar Moen